Csőben sült cukkinis paradicsomos újburgonya

Aki olvassa a receptjeimet már biztosan tudja, hogy nem szeretem a fél napos konyhatündérkedős mutatványokat. Na jó talán az ünnepekkor én is jobban kiteszek magamért...
Enni viszont nagyon szeretek. Finoman frissen, ízletesen változatosat. 

A nyár közeledtével valahogy jobban vágyom az egyszerűbb ételekre, a mai költeményem egy szemet gyönyörködtető nyálcsorgató villámétel.

Alapanyagok:

♥ 30 dkg kisebb méretű cukkini
♥ 50 dkg érett ropogós paradicsom
♥ 20 dkg sárgarépa
♥ 50 dkg újburgonya
♥ 2 nagyobb  vöröshagyma
♥ 5-6 zúzott gerezd fokhagyma or fokhagymapor
♥ szójaszósz
♥ köménymag
♥ bors
♥ 4-5 szál kakukkfű, kis csokor friss bazsalikom
♥ 6 ek olívaolaj
♥ 6 ek zöldségleves alaplé
♥ olaj a forma kikenéséhez

 A rettentő bonyolult mizéria a következő:

♥ Az alaposan megmosott  zöldségeket vágd vékony szeletekre. Az új burgonyát héjastól érdemesebb, mert így megmaradjanak benne az  értékes vitaminok.
♥ Egy sütőformát kenj ki olajjal és félig egymásra fektetve katonás sorba rendezve rétegezd benne a zöldségeket. A sütőt közben melegítsd elő 200 °C-ra
♥ Az  olívaolajat keverd össze a zöldséglevessel a fokhagymával és ízlés szerint annyi szójaszósszal, hogy kellemes, de ne túl sós keveréket eredményezzen.
♥ Öntsd a löttyöt a zöldségkeverékre alaposan elosztva, hogy mindenhol érje. Végül, de nem utolsó sorban szórd meg alaposan borssal, köménymaggal és az összenyesett fűszerekkel .
♥ A sütőben 200 °C-on addig süsd amíg a zöldség megpuhul és kicsit ropogósra aranyozódik. 
♥ Esetleg megkoronázhatod a remekművet egy kis növényi sajttal.
Isteni lett! :)

figyelem következik a foodporn!
csobensult.gifEz az fogás  nem terheli a gyomrot, vacsoraként is abszolút megállja a helyét!
Fogyaszd élvezettel!
☾ॐ ☯ ☮ ☽