Eddig érlelődött..

Nos akkor hogy is van ez?

Vajon van-e értelme még egy vegán blognak, hiszen már annyi van, mint égen a csillag?!

...Réges régen ebben a galaxisban, cirka 6 évvel 2016 előtt, -amikor végleg elhagytam a húsfogyasztást- fogadalmat tettem az Univerzumnak. Úgy szólt, hogyha megérik a tudásom arra, hogy blog formájában közzé tegyem, akkor megteszem és megmutatom az utamat a Vega csillagára...

Az első döfést Ferencsik István- Természetes életmód sorozata jelentette számomra. A felismerés villanás szerű volt és szívszaggatóan fájdalmas. Egyszerre éreztem szégyent és lelkiismeret furdalást. Mérges voltam magamra, mert addig  még csak nem is sejtettem, hogy mennyit ártok az akkori hagyományos életmódommal, az állatoknak, a világnak és nem utolsó sorban magamnak is.
Abban a pillanatban eldőlt, hogy mostantól mindent meg fogok tenni azért, hogy a nem ártás szellemében, a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyva, a tudatosodás ösvényét járva éljem a mindennapjaimat. 
vegc3a1n.jpgMiután felnyílt a szemem és változott a gondolkodásom egy rövid ideig még fogyasztottam tejtermékeket, tojást és bevallom olykor mézet is. Nem bánom, mert hozzá tartozott az akkori utamhoz.
Idő közben a témát kutatva, a szakkönyveket tanulmányozva, a magyar és külföldi blogokat bújva szép sorban megismertem mindennek a vegán alternatíváját, amik mellesleg amellett, hogy a nem ártás jegyében készülnek, rendkívül egészségesek és finomak is. A természetes életmód egyik gyönyörűségét külön kihangsúlyoznám, mi szerint minden állati eredetű terméknek megvan a növényi verziója, ha esetleg a régi ízekre vágynál. Ugyanakkor ez még kiegészül a növényi termékek által biztosított ízkombinációk végtelen palettájával.  

Az évek során számtalan receptet alakítva/mentve/kreálva/vegánosítva gyűjtögettem, tapasztaltam, hogy majd egyszer, ha eljön az ideje bedobjam a közösbe...

A blogszerző társam a Párom, Gábor. Ő is fog közzé tenni az oldalon.
Nyilván már nem titok, hogy blog gerincét a vegán életmód fogja adni, emellett szó lesz a környezettudatosságról, újrahasznosításról, melyek szintén szívügyeim. Idén már kertet is művelünk, tanuljuk az organikus növénytermesztést, melyről szintén várhatóak bejegyzések. Írok majd a gyógynövényekről is, melyek tudománya kimeríthetetlen. 

Hiszem, hogy mindannyian intergalaktikus lények vagyunk, akik a tudatosodás különböző fázisait élik meg. Úgy gondolom, hogy kétféle ember létezik, van, aki vegán és van, aki vegán lesz. Ez az emberiség fennmaradásának  az egyetlen járható útja. Mindegy melyik oldalt vizsgáljuk, minden szempontból ez a legkedvezőbb életmód. 
A vegánná válás még sosem volt ilyen egyszerű, mint manapság. Az utóbbi időkben robbanásszerűen szaporodtak el a boltokban az ezt az életmódot támogató termékek, a bevásárló központok polcai szinte borítják az ember nyakába a vegán kompatibilis élelmiszereket. Arról meg már ne is beszéljek, hogy a webshopok és a blogok is gombamód elszaporodtak. 

A TUDÁS mindenki előtt ott van.
11892065_894989833908582_6029001956401668969_n.jpgMegosztom a gondolataimat, mert hiszem, hogy a TUDÁS közös érték. Mindenkinek joga van hozzá, ahogy az egészséges, békés élethez is. 

/Orsi/
p1160275.JPG

☾ॐ ☯ ☮ ☽