Toszkán pirított spárga paradicsom szószban


Úgy szeretem a májust, mondtam már? Virít a vidék az élettől, a vibráló zöldet színpompás virágok tarkítják. Az ég kéken ragyog le ránk és végre nem fázunk! Jobb napokon már bőven elég egy lenge póló.


Külön örömömre szolgál, hogy e kellemes fuvallatok társaságában  beköszöntött végre a várva-várt spárgaszezon! Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem nincs is kedvem ilyenkor mást enni.
Csakis spárgát, spárgát, spárgát!!!

Sütve, főzve, levesként, nyersen, párolva, grillezve, tésztával, rizzsel, hajdinával, pizzán....
Mindenhogy!
Nem tudom megunni!

Itt egy egyszerű étel zöldspárgából, amit a nap minden szakában fogyaszthatunk, mert nem terheli meg a gyomrunkat!

 
Összetevői:

 1 csomag zöldspárga
 5-6 db paradicsom
 1 db vöröshagyma
pár szem apróra vágott aszalt paradicsom (opcionális)
 olívaolaj
só/bors
 zöld fűszerek( bazsalikom, lestyán, oregánó, kakukkfű, majoranna, petrezselyem)
fél zöldségleveskocka
 fokhagyma

Így készült:

  Első lépésként előkészítettem a zöldségeket. Vizet forraltam, egy pillanat erejéig beledobtam a paradicsomokat, eltávolítottam a bőrüket, majd felkockáztam és félretettem őket egy tányérra.
 A hagymát finomra vágtam, a spárgákat meghajlítottam és a fás végeit letörtem.
(A spárga onnantól jó, ahol a hajlítás során magától elpattan)
 A friss részeket nagyobb darabokra vágtam.
 Egy serpenyőben olajat hevítettem, rádobtam a spárgát és kicsit megsütögettem. Ez megvolt pár perc alatt, amikor már elkezdett pirulni, félrehúztam a serpenyőt és átpakoltam a spárgát egy lapos tányérra.
 A helyén egy csöpp olaj hozzáadásával üvegesre pároltam a hagymát, rádobtam a paradicsomkockákat, az aszalt paradicsomot, hozzáadtam a fűszereket a leveskockát és kevés vízzel sűrű szósszá főztem.
 Amikor a szósz már összeállt, visszatettem bele a spárgadarabokat, nyomtam rá egy fokhagymát, összeforgattam és pár percig még takarék lángon tovább pároltam, hogy az ízek egymásba olvadjanak.
 Kész is lehet tálalni. :)

 
Megy hozzá bármilyen köret, mi párolt rizzsel ettük. 


Jó étvágyat!  
 



Foodporn:
p1190148.JPGp1190150.JPGMindent összevetve spárgát enni érdemes, mert azon felül, hogy marha finom, egy szuper méregtelenítő táplálékunk, ami belülről tisztít meg és szépít minket.
Ha érdekelnek esetleg a spárga gyógyhatásai bővebben, vagy keresel egy másik receptötletet is, akkor nézd meg a tavalyi bejegyzésemet  ITT.
Mivel szezonja van a következő hetekben adok még tippeket az elkészítésére. 

Gondolnátok, hogy mennyi lehetőség rejlik benne? 
Ti hogy készítitek?

Ha esetleg kipróbáljátok, kérlek osszátok meg velem a véleményeteket itt kommentben, vagy a facebook oldalon! 

Legyen szép napotok!


☾ॐ ☯ ☮ ☽