Nyárváró egzotikus ragu
Tudom, hogy vannak azok a napok, amikor az ember a háta közepére sem kívánja a főzést. Nincs kedve a készülődéshez sem, hogy elmehessen egy étterembe, viszont azért enne valami finomat. Ismerem ezt az érzést. Az ilyen napokon valóságos aduászok lehetnek a pár perc alatt összedobható serpenyős ételek.
Fakanalat a kézbe!
Hoztam Nektek egy villámgyors mennyei tésztaételt!
Nyárváró egzotikus ragu
Hozzávalók:
- pár csepp olívaolaj,
- 1 db közepes vöröshagyma,
- 2 db sárgarépa,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 csésze vöröslencse,
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- egy marék aszalt paradicsom
- fűszerek ízlés szerint: oregánó, kakukkfű, bazsalikom, só, bors, füstölt paprika, majoranna, rozmaring
- fél bio zöldségleveskocka
- 1 db babérlevél,
- víz.
Elkészítés:
- Felaprítjuk a megtisztított zöldségeket. Feltesszük a vizet a tésztának.
- Olívaolajat hevítünk egy nagy serpenyőben, a finomra vágott hagymát üvegesre dinszteljük benne.
- A fokhagymát rányomjuk, majd néhány másodperc után, mikor már az illata kellemesen belengi a konyhát, beleborítjuk a kis répakockákat. Pár percig pirítgatjuk, majd beleöntjük a megmosott vöröslencsét.
- Forgatjuk, hogy mindenhol átjárja a hagymás keverék. Felöntjük annyi vízzel, ami épp, hogy ellepi, fűszerezzük, hozzá adjuk a leveskockát és lefedve pároljuk tovább. (Közben mostanra biztosan felforrt a víz, zutty bele a tésztát, al dente-re főzzük.)
- Szeretem a vöröslencsét, mert kb. 10 perc elég neki, hogy megszívva magát puhává váljon. Ekkor már a keverékre önthetjük a paradicsomkonzervet és az apróra nyesett Napcsókolta paradicsomot. Néhány perc alatt forraljuk össze az ízeket, ha túl kevésnek érezzük a folyadékot, hígítsuk bátran. Kóstoljunk, ha nem elég ízes fűszerezzünk.
- A gőzölő tésztára halmozva fogyaszthatjuk is, egy csipet élesztőpehely a tetején még jobbá teheti.
Fogyasszátok jó étvággyal!
☾ॐ ☯ ☮ ☽