Spenótos sajtmártásos lasagne

Íme egy klasszikus egészséges köntösben. Ősszel különösen fontos a vitamindús tápanyagbevitel, amivel felkészíthetjük az immunrendszerünket a téli időszakra. A spenóttal sosem nyúlhatsz mellé. 
Nálunk mindenki imádja.

Összetevői:  

  40 dkg fagyasztott spenót
  tápióka keményítő
 fél csomag durum lasagne tészta
kb. 2 ek kókuszolaj
 25 dkg reszelt olvadós növényi sajt
 1 bögre főtt köles
 növényi tej (kölestej)
 fél bögre inaktiv élesztőpehely
 1 rizstejszín
★ só só, bors, vegamix, római kömény, szerecsendió 1.5 zöldségleves kocka
 4-5 db gerezd fokhagyma

 

Elkészítése:

♥ Fogj egy nagyobb lábast, olvaszd fel benne a spenótot.

♥ Amikor már kiolvadt, öntsd rá a fele tejet, fűszerezd, közben mérj ki 3-4- ek keményítőt egy mérőpohárban, önts rá egy kis folyadékot, keverd simára, majd adagold a spenóthoz. Sózd, nyomj bele 3 fokhagymát, fűszerezd és főzd, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget, mi mártás sűrűségűre főztük. Ne felejtsd el megkóstolni, ha szükséges javíts az ízén.

 A "sajtmártáshoz" öblítsd ki a spenótos lábast. Szórd a főtt kölest az edénybe, öntsd rá a kókuszolajat, a reszelt növényi sajt felét, a rizstejszínt, vegamixet, az élesztőpelyhet, 1-2 nyomott fokhagymát, egy kis reszelt szerecsendiót, borsot, sót és a maradék növényi tejet. Keverd össze és főzd addig amíg szépen felolvad benne a sajt. Botmixerezd simára. Kóstolgasd, ha szükséges fűszerezd még, a köles elég sok sót felvesz.

♥ Vegyél elő egy nagy jénait, olajozd ki vékonyan és önts bele egy kis sajtmártást, amivel kellemesen megágyazol a lasagna lapocskáknak. Fektess rá egy sor tésztát, majd szép sorban felváltva pakold rá a sajtmártást,  a spenótot és a lapokat. A rétegezést sajtmártással fejezd be és szórd meg jó vastagon sajttal.

♥ Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süsd pirosra.

p1130462.JPG
Próbáljátok ki!
☾ॐ ☯ ☮ ☽