Nyárváró egzotikus ragu

Tudom, hogy vannak azok a napok, amikor az ember  a háta közepére sem kívánja a főzést. Nincs kedve a készülődéshez sem, hogy elmehessen egy étterembe, viszont azért enne valami finomat. Ismerem ezt az érzést. Az ilyen napokon valóságos aduászok lehetnek a  pár perc alatt összedobható serpenyős ételek.
Fakanalat a kézbe!
Hoztam Nektek egy villámgyors  mennyei tésztaételt!

Nyárváró egzotikus ragu

Hozzávalók:

  • pár csepp olívaolaj,
  • 1 db közepes vöröshagyma,
  • 2 db sárgarépa,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 csésze vöröslencse,
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • egy marék aszalt paradicsom
  • fűszerek ízlés szerint:  oregánó, kakukkfű, bazsalikom, só, bors, füstölt paprika, majoranna, rozmaring
  • fél bio zöldségleveskocka
  • 1 db babérlevél,
  • víz.

Elkészítés:

  1. Felaprítjuk a megtisztított zöldségeket. Feltesszük a vizet a tésztának.
  2. Olívaolajat hevítünk egy nagy serpenyőben, a finomra vágott hagymát üvegesre dinszteljük benne.
  3. A fokhagymát rányomjuk, majd néhány másodperc után, mikor már az illata kellemesen belengi a konyhát, beleborítjuk a kis répakockákat. Pár percig pirítgatjuk, majd beleöntjük a megmosott vöröslencsét. 
  4. Forgatjuk, hogy mindenhol átjárja a hagymás keverék. Felöntjük annyi vízzel, ami épp, hogy ellepi, fűszerezzük, hozzá adjuk a leveskockát és lefedve pároljuk tovább. (Közben mostanra biztosan felforrt a víz, zutty bele a tésztát, al dente-re főzzük.)
  5. Szeretem a vöröslencsét, mert kb. 10 perc elég neki, hogy megszívva magát puhává váljon. Ekkor már a keverékre önthetjük a paradicsomkonzervet és az apróra nyesett Napcsókolta paradicsomot. Néhány perc alatt forraljuk össze az ízeket, ha túl kevésnek érezzük a folyadékot, hígítsuk bátran. Kóstoljunk, ha nem elég ízes fűszerezzünk. 
  6. A gőzölő tésztára halmozva fogyaszthatjuk is, egy csipet élesztőpehely a tetején még jobbá teheti. 

p1130450.JPG

Fogyasszátok jó étvággyal!
☾ॐ ☯ ☮ ☽