Kínai gombás-zöldséges tofu különlegesség
Nem tudtam ma sem, hogy mit főzzek...
Kinyitom a hűtőt, adott volt egy nagy doboz gomba, amit minél előbb fel kellene használni , hogy ne romoljon meg. Mivel már enyhén szólva unom a klisé gomba ételeket, hagytam szárnyalni a fantáziám...
Tessék, lássék!
Kínai gombás-zöldséges tofu
Hozzávalók:
- 40 dkg csiperkegomba
- 1 blokk tofu
- 2 db paprika
- 20 dkg sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- szójaszósz
- 30 dkg zöldborsó
- olívaolaj
- 5 dkg szezámmag
- bors
- kakukkfű
- citromfű
- gyömbérpor
Elkészítés:
- A tofut kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, fogunk egy nagy wok-ot, beleszórjuk a tofukockákat.
- Készítünk egy páclevet olívaolajból és szójaszószból 1:1 arányban, ráöntjük a tofura és alaposan megforgatjuk benne. Félretesszük 15 percre.
Összevágjuk a megtisztított gombát és a zöldségeket. A negyed órás pihentetés lejárta után bekapcsoljuk a tűzhelyet és aranybarnára pirítjuk a tofut. - Amikor megpirultak a kockák, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, a csíkokra szelt paprikát, a csíkokra darabolt répát valamint a borsót.
- Az egészet meglocsoljuk jócskán szójaszósszal, fűszerezzük beledobjuk a hagymaszeleteket és összepároljuk. A szójaszósz sóssága miatt érdemes megkóstolni, szerintem külön sózni nem szükséges.
- A szezámmagot megpirítjuk majd a zöldséges keverékhez adjuk.
Nagyon laktató, nekünk önmagában is elég volt, de ha köretről van szó első sorban barna rizst javasolnék mellé!
Sok sikert hozzá!
☾ॐ ☯ ☮ ☽
Szólj hozzá!