Kínai gombás-zöldséges tofu különlegesség

Nem tudtam ma sem, hogy mit főzzek...
Kinyitom a hűtőt, adott volt egy nagy doboz gomba, amit  minél előbb fel kellene használni , hogy ne romoljon meg. Mivel már enyhén szólva unom a klisé gomba ételeket, hagytam szárnyalni a fantáziám...


Tessék, lássék!


Kínai gombás-zöldséges tofu 


Hozzávalók
:

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 blokk tofu
  • 2 db paprika
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  •  szójaszósz
  • 30 dkg zöldborsó
  •  olívaolaj
  • 5 dkg szezámmag
  • bors
  • kakukkfű
  • citromfű
  • gyömbérpor


 Elkészítés:

  1. A tofut kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, fogunk egy nagy wok-ot, beleszórjuk a tofukockákat.
  2. Készítünk egy páclevet  olívaolajból és szójaszószból 1:1 arányban, ráöntjük a tofura és alaposan megforgatjuk benne. Félretesszük 15 percre. 
    Összevágjuk a megtisztított  gombát és a zöldségeket. A negyed órás pihentetés lejárta után bekapcsoljuk a tűzhelyet és aranybarnára pirítjuk a tofut.
  3. Amikor megpirultak a kockák, hozzáadjuk a  vékony szeletekre vágott gombát, a csíkokra szelt paprikát, a csíkokra darabolt répát valamint a borsót.
  4. Az egészet meglocsoljuk jócskán  szójaszósszal, fűszerezzük beledobjuk a hagymaszeleteket és összepároljuk. A szójaszósz sóssága miatt érdemes megkóstolni, szerintem külön sózni nem szükséges. 
  5. A szezámmagot megpirítjuk majd a zöldséges keverékhez adjuk.

 Nagyon laktató, nekünk önmagában is elég volt, de ha köretről van szó első sorban barna rizst  javasolnék mellé! 

p1120772.JPG

Sok sikert hozzá!
☾ॐ ☯ ☮ ☽