Gluténmentes "sonkás-tejszínes tészta" vegánéktól

A mai receptemben egy igazi húsvét utáni maradékokon élő tippet adok.  

✌ ✿ Ó az ég áldja ezeket a villámrecepteket! 

Kisebb módosításokkal, de idén is elkészítettem a sonkát, aminek a receptjét már tavaly megosztottam Veletek.

Ezt ITT olvashatjátok. 


Eredetileg Carbonaranak indult, de annyira finom íze lett "sajt "nélkül is, hogy úgy döntöttem adok neki így is egy esélyt. 
Az olaszos illatok helyett árad belőle a húsvét zamata, amit egy kis pirított hagymával még jobban kiemeltem.



Kapj elő:

gluténmentes spagettit
kb 20 dkg  felcsíkozott vegán sonkát, vagy amennyi van
1 db nagy hagymát
1 db vegán leveskockát
sót/borsot/szerecsendiót/meg ami szemednek-szádnak ingere, én aprítottam bele friss kakukkfű leveleket is 
3 gerezd fokhagymát
1 kanál dijoni mustárt
2 dl növényi tejszínt (itt homemade zabtejszínből készült)
vizet



❀ Forralj vizet  és  főzd a spagettit al dente-re. 
Amíg megfő a tészta összeállíthatod a szószt.
Ehhez vágd a hagymát apróra és kevés vizen, vagy egy kanál kókuszolajon pirítsd világos barnára. 
 A Sonkacsíkokat, a hagymához öntve pirongasd tovább amíg kap egy kis kérget.
Amikor már kicsit lesütötted öntsd fel a tejszínnel, nyomd bele a fokhagymákat, kanalazd bele a mustárt, szórd bele a fűszereket és a leveskockát. Rottyantsd össze.
Végül forgasd össze a kifőtt tésztával, ha szükséges adj hozzá még egy kevés vizet, hogy kellően krémes állagú legyen.
❀ Kóstold meg, ha úgy érzed tovább ízesítheted még  fűszerekkel és egy ek. inaktív sörélesztőpehely sem árt neki, de szerintem enélkül is megállja a helyét...

TIPP:

Ha bírod még, fedd le az ételt és hagyd kicsit összeérni az ízeket. Ez nem több 5-10 percnél, ez idő alatt magába szívja a tészta a szószt és még finomabbá válik! Hidd el megéri!!!

Koronázd meg a művedet apróra nyesett petrezselyemmel.

Jó étvágyat hozzá !!!  



p1180808.JPGp1180807.JPG

Ha esetleg elkészítetek írjatok ide, vagy a FB oldalra

☾ॐ ☯ ☮ ☽